dinsdag 18 augustus 2015

Recept: Hartige courgettekoekjes

Ingrediënten:
450 g courgette
1/2 ui
2 plakken oude kaas
1/2 paprika
3 plakken ontbijtspek
1 ei
2 eetlepels paneermeel
4 eetlepels bloem
peper naar smaak
boter of olie om de koekjes in te bakken

Benodigdheden:
rasp
zeef
opvangbak
koekenpan
spatel
snijplank
mes

Werkwijze:
Rasp de courgette en doe er een flinke scheut zout over. Laat minimaal een half uur uitlekken. Knijp dan zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
Snipper de ui en snij de kaas, paprika en spek in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.  Als het nog erg vloeibaar is voeg dan nog wat meel en paneermeel toe. De moes moet van je lepel afglijden maar wel als een dikke pannenkoek blijven liggen.
Proef of alles goed op smaak is. Ik heb hier geen zout meer toegevoegd omdat er al spek en oude kaas in zit.
Verhit een koekenpan met een ruime hoeveelheid boter en bak de koekjes in 10 minuten goudbruin.
Laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.
Je kunt ze in de oven op 120 graden warm houden.

Lekker als lunch met een frisse salade of als bijgerecht.
Hartige courgettekoekjes


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen